Varför flytta på egen hand när det finns flytthjälp?

En fråga varje vettig människa bör ställa sig inför en flytt är: varför skall jag behöva flytta allt det här på egen hand när det finns en hel bransch dedikerad till att hjälpa mig med det? Det finns egentligen ingen anledning, förutom man är ung och bor litet och inte har särskilt mycket grejer. Tar flytten mindre än 2 timmar att utföra på egen hand håller jag med om att det är onödigt att anlita flyttfirma. Bor man däremot lite större blir det bara mer värt att anlita flyttfirma eftersom priset inte stiger allt för mycket och man sparar extremt mycket tid och möda på att låta flytt-proffs ta hand om jobbet. Man kan då slappna av och ta en sväng till gymmet, äta långfrukost på flyttdagen och njuta av att se ens saker flyttas från det gamla hemmet till det nya.

Om man räknar på det kostar det inte särskilt mycket

Säg att du bor i en trea som är normalt möblerad och du har som de flesta andra svenskar en hel del tillhörigheter i skåp och garderober. Att flytta detta på egen hand kommer att kräva antingen en riktig lastbil med lastbilschaufför vilket ofta är svårt att få tag i på egen hand. Det mer rimliga är att man hyr en skåpbil på en bensinstation och då kommer flytten att ta minst en hel dag, kanske två flyttfirmor och en flyttfirma inom göteborg och vidare. Om man sedan tar kostnaden för en hyrbil, fem vänners tålamod, pizza för en hel grupp och några lock öl tillsammans med två dagars jobb för de som är boende. Ja då blir det ungefär likvärdigt med vad en flyttfirma tar för att sköta flytten. Då tar den inte mer än 2 timmar och man har istället hela helgen på sig att komma i ordning i det nya boendet vilket är stort plus värt pengarna redan där.

ROT-avdraget gör det dubbelt så värt

Eftersom man numer kan använda sig av ROT-avdrag för 50 % avdrag på arbetskostnaden blir det ännu mer värt pengarna att anlita flytthjälp.

Du slipper gå till läkaren med ryggproblem och bli sjukskriven från jobbet

Sjuklönen är inte riktigt lika bra som lönen du arbetar för, dessutom är det inte kul på något sätt att ha ont i rygg och kropp. Det är helt onödigt och det är en kostnad hos flyttfirmaistockholmslän.se som inte går att mäta i pengar. Man kan få bestående men av att lyfta tunga saker på fel sätt och när det kommer till flytt är det nästan en nödvändighet att lyfta på fel sätt. Det är bättre att du lämnar över det ansvaret till professionella flyttarbetare som vet hur man lyfter, som är starka och som har rätt utbildning och verktyg för att lyfta som man skall under flytten. Du kommer inte att ångra dig när flytten är avklarad, du kommer att betala din flytt-faktura med ett leende på läpparna.