Välja flyttfirma – Andra faktorer än priset

Ska du välja flyttfirma är det givetvis viktigt att ni får betala ett vettigt pris för jobbet. Men med tanke på hur många flyttfirmor det finns är det ofta så att prisbilden är ganska jämn. För att välja en bra leverantör som ni blir nöjda med måste ni ta hänsyn till andra saker än prislappen. Här är fem faktorer ni bör fråga en flyttfirma om:

  • Har de flyttat i området förut?
  • Har de kollektivavtal?
  • Hur erfaren är den ansvarige?
  • Hur lyfter ni tunga saker?
  • Tänker ni på miljön?

 

Har ni flyttat i området förut?

Det kan låta som en märklig fråga men erfarenhet från att ha flytta från och till era områden är något att ta hänsyn till. Om ni anlitar en flyttfirma stockholm som aldrig tidigare varit i området där ni bor och aldrig kört dit ni ska finns risken att flytten tar onödig tid. Betalar ni timpenning vill ni att de lägger tiden på att flytta saker, inte på att fråga om vägen.

Kollektivavtal

Fördelarna för er som köper tjänsten när företaget har kollektivavtal är bland annat att de anställda har rimligt betalt för sitt jobb. Ni vill veta att de har långsiktig personal som också blivit utbildade i hur de lyfter säkert, både för sin egen skull och för era sakers skull.

 

Erfarenhet hos flyttledaren

Varje flyttfirma har en eller ett par personer som är ansvarige för att varje flytt genomförs på ett bra sätt. Att de har nya anställda som måste läras upp är något man får räkna med men den som leder flytten behöver veta vad hen håller på med.

Tunga lyft

Tunga lyft är vardagsmat för en flyttfirma men det betyder inte att det inte finns risk för slarv med verktygen. Om de lyfter tunga saker utan ordentliga hjälpmedel finns både risk för skador, att flytten drar ut på tiden och att de tappar era saker. Ni vill att flytten genomförs både snabbt, effektivt och säkert utan skador på vare sig personer eller bohag.

Miljöfokus

En flyttfirma kör många mil varje vecka och bara genom att ha flyttbilar med miljövänligt bränsle gör de stor skillnad. Det kan finnas många fler sätt som leverantören kan ta hänsyn till miljön och som konsument är det viktigt att åtminstone ställa frågan. Låt miljöfrågan vara en faktor som påverkar ert val av leverantör.  Samtidigt påverkar ni då leverantörerna mot att bli bättre på att tänka miljö och cirkulärt.