Städa som ett proffs med dessa tips!

Du tycker förmodligen inte att det är särskilt roligt att städa, det är få som gör det. Är ditt förakt mot städning tillräckligt stort är det bästa alternativet att anlita en städfirma som städar åt dig. Om det inte är ett alternativ, kanske på grund av ekonomi eller för att du ser någon liten tjusning i att städa själv så kan du få hjälp på traven med dessa tips.

Det kan bli enklare, roligare, bättre och snabbare om du städar på rätt sätt.

Första tipset är att tänka dig varje yta du städar som ett rutnät, såhär gör en städfirma när de städar. De ser framför sig ett rutnät på golvet de dammsuger vilket gör att de snabbt kan dammsuga eller moppa golvet utan att gå över samma ställe två gånger. Det sparar tid och energi att inte dubbel-städa en fläck.

Att gå uppifrån och ner är ett annat tips. Börjar du med att dammsuga och torka golven för att sedan gå på dammtorkning och städning av bord och hyllor. Ja då faller det ner lika mycket damm och smuts på golvet som låg där innan du dammsög med http://flyttstädningsfirmaimalmö.se! En städfirma börjar alltid uppifrån och ner för att städa så effektivt som möjligt, lär dig av dem!

Det kan vara bra att ha särskilda verktyg när man städar för att underlätta olika moment. Ett är att ha upprivna lakansbitar eller mikrofiberdukar för att polera speglar, glansiga sten-ytor och fönster. Skall man köpa mikrofiberduk är det billigare att titta på avdelningen för bilsaker då det oftast finns billigare varianter av fiberdukar där men de fyller exakt samma funktion!

Man kan använda en vattenskrapa till att skrapa av diskbänk och andra ytor där det kan finns smulor och smuts. Skrapan ser till att allt följer med och tar även med vatten. Skulle det ha fastnat något på golvet kan man använda en stekspade för att få loss det.

Att samla ihop sladdar är smart! Det ser inte bara bättre ut om de hänger ordnat från en krok på väggen, de samlar även mindre damm där. Att dammsuga bland massa sladdar och kontakter har du säkert testat flyttstädning med städfirma någon gång. Det är svårt att få rent och det är krångligt när man håller på.

Sätt upp krokar runt om i hemmet för att ha nära till hands förvaring och flyttstädning som inte behöver organiseras särskilt väl. Det är enkelt att sätta upp en krok, där kan du hänga sådant som du använder ofta och inte vill trycka ner i en låda inför flyttstädning. Krokar är även bra för saker som man vill använda som inredningsdetaljer.

För att slippa mögel i duschutrymmet är det bra att torka av golvet med en städfirma efter varje dusch och sedan låta badrumsdörren stå öppen så att rummet vädras ut och torkar.

Det var mina bästa tips för att hålla rent hemma! Om du inte orkar med sådan rengöring kan du alltid anlita en städfirma! Det är smidigt och enkelt och du kan dessutom göra avdrag på arbetskostnaden! Om du bestämmer dig för att städa själv vill jag önska lycka till och hoppas att du hem blir skinande rent!