Varför professionell flytthjälp är prisvärd

När man skall flytta är det mycket som skall tas itu med, man skall packa ner, röja, städa, förbereda sig mentalt för ombytet, eventuellt samordna flytten om man inte väljer professionell flytthjälp. Och sedan skall man så klart packa upp och göra fint i det nya hemmet. Det är en hel del energi och tid som krävs för att allt skall gå i lås, och vissa saker är det bara man själv som kan göra – andra saker, som att sköta själva flytten kan exempelvis en flyttfirma sköta, vilket innebär att man slipper både bära och stånka, samtidigt som man slipper samordna flytten vilket är ett ganska stort projekt i sig.

Halverar arbetet

Att förbereda flytten är halva arbetet och det är rätt så krävande att bara göra det här, därför är det så skönt att när man har gjort sin del av arbetet kunna lämna över till en flyttfirma som sköter resten. Det kan vara det som gör skillnaden på en positiv och avslappnad upplevelse med flytthjälp av flyttfirmor från en stressad och tråkig upplevelse.

Man kan använda ROT-avdrag på flytthjälp

Man kan fortfarande använda ROT-avdrag när man anlitar professionell flytthjälp, vilket gör att tjänsten blir ännu mer prisvärd, då man drar av upp till 30 % på arbetskostnaden (vilken är en stor del av den totala kostnaden). Och om man skulle hyra en lastbil själv och göra allt på egen hand, tar det dels mycket längre tid – och det blir inte så mycket billigare. Då måste man även stå för flyttkartonger själv, vilket man annars lånar gratis av sin flyttfirma.

Man måste värdera sin och sina medmänniskors tid och energi

Man tänker att om man flyttar själv så är det gratis, men det är det inte. Det kostar en hel del – och om man slår ut det och jämför med priset för flytthjälp så är det mycket dyrare att flytta på egen hand. De flesta bör värdera sin tid någonstans mellan 150-300 kronor i timman (och det är lågt räknat, vissa värderar sin tid till 10 000 kronor i timman!). Så fundera på det innan du säger att flytthjälp är för dyrt, vad är din tid värd? Vad är dina medmänniskors tid värd? Om det är slitsamt och inte något ni njuter av att göra, varför inte anlita professionell flytthjälp istället?